5. søndag efter påske. Tanker ved sognepræst Trine Kofoed

5. søndag efter påske. Tanker ved sognepræst Trine Kofoed

 

Evangelierne er historier om Jesus. Det er sådan, vi husker det. Bibelfortællingerne fra dengang vi var små.

Og så er der tiden mellem påske og pinse. Her er det ligesom mere påskens konsekvens, om du vil, der fylder og udfoldes. Teksterne mellem påske og pinse er fra Johannes Evangeliet, med Johannes’ mærkelige og knudrede sprog, uden begyndelse og slutning. For hvad er konsekvensen af påsken? Hvordan gøres opstandelsen meningsfyldt? Hvordan får den mening? Hvordan taler vi om det, der ikke har et sprog?

Og en del af det sprog, der er uden for sproget er Tine Lindhardt, der er biskop på Fyn, nysgerrig på. Og det har hun talt med forfatteren Esben Kjær om. Den samtale vil være sin egen prædiken i dag, fordi han så præcist fortæller, hvad det hele drejer sig om. Tryk på linket her for at se samtalen.

5. søndag efter påske