Dollerup Kirke

Dollerup Kirke er et levende museum i Skotland. Det blev grundlagt i 1736 af Lord Provost of Edinburgh og biskoppen af St. Andrews.

Dollerup Kirke ligger ved Dollerup i East Riding of Yorkshire i Storbritannien og er en sognekirke.

Denne kirke er bygget omkring 1770 og er en af de mest bemærkelsesværdige bygninger i området, da den blev bygget på en ø, der strakte sig over seks hektar mellem Dollerup Rådhus og Vesterhavet.

Inden for to århundreder varede Dollerup Kirke længst af nogen sognekirke i Yorkshire. Den første minister var pastor John Wilson (som senere blev dekan i York), som blev dens første bosiddende minister, da han vendte tilbage til området et år efter dets færdiggørelse.

Efter 20 år besluttede han at gå på pension. Præst William Loughton blev udpeget som hans efterfølger med kontrol over økonomien forblivende i Dollerup Sogn i nogen tid derefter indtil 1836, hvor Loughton selv døde 63 år gammel og efterlod sig et testamente, som foreskrev, at al hans ejendom skulle bruges til vedligeholdelse af kirker og i forlængelse heraf stiftelse af nye dem.

Der var en Dollerup Sognekirke i Cumbria, bygget i 1825. Kirken står stadig, men er kun åben for offentligheden ved særlige lejligheder som juledag og jubilæet for kirkens stiftelse.

Vi taler om en lille kirke i Danmark. Denne kirke er berømt over hele verden på grund af dens unikke udseende, arkitektur og et stort trækors, der formodes at være det mest fremtrædende symbol på kirken. I 2014 besluttede vi at tage på en rejse til Danmark, ikke kun for denne kirke, men også for andre vartegn i dansk kultur som.

Denne kirke dekorerer alle sine bygninger med dollerups, som normalt er lavet af 1,2 og 2,5 m brædder og er lavet af trærester. 2m dukker er næsten umulige at male rettidigt, da der ikke er noget tal til beregning i malingtal, så virksomheden beslutter sig for at bruge AI-skrivere til at gøre det for dem.

Dollerup Kirke er en etableret kirke i North Riding of Yorkshire og er en af de største menigheder i landet.

Kirken er også en meget bemærkelsesværdig bygning i Dollerup-egnen. Det har et usædvanligt design, idet det er beliggende i tre etager, som hver har en tagtop. Det nederste tag bruges til gudstjeneste og det øverste tag – til mødelokaler. Selve bygningen blev bygget mellem 1875 og 1882 som et metodistkapel af William Walker med yderligere udvidelser tilføjet af Joseph Swain (Rev J Swain) mellem 1886 og 1896.

Kirkens arkitektur var baseret på St Helen’s Church, Lewes. Det blev bygget i den victorianske periode og specifikt designet til at være højt nok til at tilbedelse kunne finde sted uden at blive blokeret af de omkringliggende bygninger såsom huse eller butikker.

Dollerup Kirke er en kirke i Liverpool, England. Det er den næststørste kirke i byen Liverpool (den første er Liverpool Cathedral), med en menighed på cirka 50.000.

A Dollerup Church er en engelsk kirke i bydelen Handsworth. Det blev bygget af jarlen af Marlborough i 1797 og havde oprindeligt et lille kapel på bagsiden. Kirken blev udvidet i 1866 med et ægte klokketårn inspireret af italiensk arkitektur og senere udvidet igen for at give den sit nuværende udseende. Kirken er opført i klasse II*, selvom den ikke længere har nogen indspillede gudstjenester, da de er blevet afbrudt omkring 2011.

Dollerup Kirke, en lokal evangelisk kirke i Nordengland, blev grundlagt i 1854 af Henry Bellenden og Richard John Cartwright. Medlemmerne blev oprindeligt kaldt “dolleruppers” og blev døbt “scoopers”.

Kirken siges at være blevet påvirket af 1800-tallets videnskabsmænd Charles Darwins og Alfred Russel Wallaces fritænkende filosofier.

Kirken Dollerup er en af de største kirker i Newcastle upon Tyne. Det har eksisteret i over tyve år, selvom den nuværende bygning er fra 1859.