Agnete Møller om sine billeder i Finderup Kirke

agnetemoellerMit navn er Agnete Møller, og jeg har lovet at skrive lidt om mig selv og min kunst.

Jeg er meget glad for at kunne få lov til at vise mine billeder her i Finderup kirke. Som datter af en præst er jeg vokset op med kirkekunst. Dels ved ”flittig ” kirkegang som barn , og dels ved utallige besøg i kirker, domkirker og museer under ferier med det fædrene ophav. Jeg har været vant til at se og nyde den meget rige arv, vi har her i Danmark. Og i dag er kirkens kunst jo noget af det ypperste vore nutidige kunstnere leverer.

Jeg vil dog ikke på nogen måde forsøge at hamle op med disse. Jeg er en glad amatør der forsøger at male tanker og stemninger, som jeg oplever.

Finderup kirke er meget smukt restaureret. De dejlige farver er smukt afstemte, og det er heller ikke uden en vis betænkelighed, jeg vover at komme med mine malerier.

Jeg er uddannet sygeplejerske , og har som sådan arbejdet i mange år. Men da jeg for 9 år siden gik på efterløn var det for at prøve kræfter med maleriet.  Jeg har altid tegnet og malet, og nu skulle det være.

Mit kunstner-CV:

Billedværkstedet, Silkeborg 2007-2010 v. Inge Lis Jørgensen.
Aarhus kunstakademi 2008-2o11 v. Birger Møller
Ugekurser på Ærø kunsthøjskole og Danebod højskole.
Korte kurser i tegning, akvarel og acryl maleri.
Desuden har jeg prøvet kræfter med keramik, radering og billedvævning.

Jeg har udstillet flere gange i nærområdet.

Censurerede udstillinger

Aarhus kunstakademi 2010, maleri