Foredrag – maleriudstilling og vinsmagning

Finderup menighedsråd og Kunstforeningen faust, har igen den fornøjelse at have et samarbejde omkring et arrangement.

Denne gang er det omkring ordet og det at udtrykke sig gennem maleriet.

Vi har været så heldige at få en aftale med Ninni Lodahl Gjessing, som både er teolog og kunstner, hun har maleriet som udtryksform.

Ninni Lodahl Gjessing er født i 1960

I 1988 blev hun uddannet som teolog. Under dette studie fulgte hun også kunsthistorie studiet, og hun har efterfølgende uddannet sig på kunstskole i klassisk tegning og modelering.

Efter at have afsluttet teologistudiet blev Ninni præst i Ranum, hvilket hun var til 2001, hvor hun efter mange overvejelser bestemte sig til at blive kunstner på fuld tid.

Ninni ser lighedspunkter, mellem præstegerningen og maleriet:

• At turde være til stede i maleriet
  • At bruge sin intuition til at finde ind til nerven i livet
  • At udtrykke drama med penslen, der hvor det kan være svært at få ord til at slå til

Ninni finder sin inspiration gennem rejser til Argentina, til Sydeuropa, og gennem naturen.

Opdeler gerne sine værker i temaer, f.eks, dans, portræt eller jazz

Malerierne er meget farvestrålende og kraftfulde i deres udtryksform. Det fundne drama i naturen, omsættes ikke i naturbilleder, men måske gennem en dans, i et ansigtsudtryk, eller farven i en baggrund.

Eller i et dansetrin, hvor man ved man må anstrenge sig et øjeblik, for at være slut lige om lidt, men sådan er livet også.

Det spændende samarbejde om den farverige kunstner finder sted i April 2016. Der vil være udstilling i Galleri faust, Finderup lørdag og søndag den 9. og 10. april fra kl 11 til kl 17

I forbindelse med denne udstilling vil der onsdag den 13. april være et foredrag med Ninni Lodahl Gjessing i Finderup Kirke efterfulgt af vinsmagning og samtale med kunstnere i Galleri faust. Foredraget starter i Finderup Kirke den 13. april kl 19.00.

Entre for foredrag og vinsmagning = 50,00 kr. (betales ved indgangen til kirken)

Finderup menighedsråd og Kunstforeningen faust