Foredrag, maleriudstilling og vinsmagning

Finderup Menighedsråd og Kunstforeningen Faust, har igen den fornøjelse at have et samarbejde omkring et arrangement.

Denne gang er det omkring ordet og det at udtrykke sig gennem maleriet. Vi har været så heldige at få en aftale med Ninni Lodahl Gjessing, som både er teolog og kunstner, hun har maleriet som udtryksform.

Ninni Lodahl Gjessing er født i 1960. I 1988 blev hun uddannet som teolog. Under dette studie fulgte hun også kunsthistorie studiet, og hun har efterfølgende uddannet sig påkunstskole i klassisk tegning og modellering.

Efter at have afsluttet teologistudiet blev Ninni præst i Ranum, hvilket hun var til 2001, hvor hun efter mange overvejelser bestemte sig til at blive kunstner på fuld tid.

Ninni ser lighedspunkter, mellem præstegerningen og maleriet:
– At turde være til stede i maleriet
– At bruge sin intuition til at finde ind til nerven i livet
– At udtrykke drama med penslen der,  hvor det kan være svært at få ord til at slå til

Ninni finder sin inspiration gennem rejser til Argentina, til Sydeuropa, og gennem naturen. Opdeler gerne sine værker i temaer, f.eks. dans, portræt eller jazz.

Malerierne er meget farvestrålende og kraftfulde i deres udtryksform. Det fundne drama i naturen omsættes ikke i naturbilleder, men måske gennem en dans, i et ansigtsudtryk eller farven i en baggrund.

Eller i et dansetrin, hvor man ved man må anstrenge sig et øjeblik, selv om det er slut lige om lidt, men sådan er livet også. Det spændende samarbejde om den farverige kunstner finder sted i april 2016.

Der vil være udstilling i Galleri Faust, Finderup, lørdag og søndag den 9. og 10. april kl. 11-17. Entré for foredrag og vinsmagning er 50 kr. (betales ved indgangen til kirken).

I forbindelse med denne udstilling vil der onsdag den 13. april være et foredrag med Ninni Lodahl Gjessing i Finderup Kirke efterfulgt
af vinsmagning og samtale med kunstneren i Galleri Faust. Foredraget starter i Finderup Kirke den 13. april kl. 19.00.

Finderup Menighedsråd og Kunstforeningen Faust