Tre pilgrimsbesøg i Dollerup Kirke

I forbindelse med pilgrimsbesøg afholdes andagt i Dollerup Kirke:

• mandag den 8.6. kl. 10.30 (20 pilgrimme kommer fra 9 lande)
  • torsdag den 2.7. kl. 14.30 (12 tyske præster på besøg)
  • fredag den 28.8. (20 danske pilgrimme bl.a. fra Valbykirkernes Pilgrimsgruppe)

Vvandringil du på pilgrimsvandring?

Vibeke Tuxen, pilgrimspræst for Valbykirkerne har bedt Elisabeth Lidell, pilgrimspræst for Aarhus Stift, arrangere en pilgrimsvandring fra Jelling til domkirkebyen Viborg, 22.-29. august 2015. Elisabeth Lidell har foretaget denne vandring mange gange. Vi går 20 km om dagen og overnatter på herbergerne langs Hærvejen. Herbergerne er nogle steder gamle stalde, der blev ombyggede i 2008, andre steder er det hytter.På vandringen vil vi lade os inspirere af Bibelens mange vej-metaforer. Undervejs vil vi leve os ind i de 7 pilgrimsord: langsomhed, frihed, enkelhed, bekymringsløshed, stilhed, fællesskab og åndelighed. På vandringerne får vi Guds ord med på vejen. Det sker bl.a. i form af gudstjenester og andagter under vejs. Vi skal besøge en masse kirker langs Hærvejen og opleve herbergernes værtsfolk. Men først og fremmest skal vi glæde os over sommeren i Guds grønne katedral. Vi følges ad og skiftes til madlavning.

overnatningDeltagerantal: 20 personer. Bagagen bliver transporteret. Turen foregår på eget ansvar. Det er en forudsætning, at man har prøvet at vandre og ved, at man kan klare at gå ca. 20 km. om dagen, flere dage i træk, ca. syv timer om dagen.

Pris: 3.000 kr. Tilmelding: lidell@webspeed.dk, inkl. depositum: 500 kr. på konto i Danske Bank: 1535 – 4180 833 218, depositum bortfalder ved framelding. Tilmelding senest d. 1. maj 2015.

Det påtænkes at arrangere træningsture for deltagerne i foråret/sommeren 2015.

Find mere information om ruten og herberger på http://haervejsherberger.dk
Se fotos og deltag med indlæg på Facebook-siden Hærvejsherberger.
Videoer om herbergerne kan ses på YouTube-kanalen Herberger Langs Hærvejen.

Elisabeth Lidell
Pilgrimspræst i Aarhus Stift