Fra Emil fra Lønneberg til Ronja Røverdatter

Fra Emil fra Lønneberg til Ronja Røverdatter

Torsdag den 19. marts kl. 14-16 i Sognehuset i Hald Ege

Kaj Mogensen, tidl. sognepræst i Thy, vil denne eftermiddag tage os med på en rejse gennem Astrid Lindgrens forfatterskab. En højskoleeftermiddag, hvor Kaj Mogensen vil knytte trådene fra Astrid Lindgrens forfatterskab til livets store spørgsmål.

Kaj Mogensen har flittigt og med stor glæde anvendt Astrid Lindgrens fortællinger i konfirmandundervisningen. Denne eftermiddag henvender sig til såvel unge som ældre. Vi glæder os til at se jer alle. Astrid Lindgren skriver for børn og om børn. Men det er også et forfatterskab, som voksne kan have glæde af.

Fortællingerne handler alle om de store livsspørgsmål: Om tro, håb og kærlighed, om forholdet mellem liv og død, om forholdet mellem mennesker.

I foredraget følges bevægelsen fra hverdagsfortællinger (Emil fra Lønneberg) over eventyr (Pippi Langstrømpe) til de store myter (Ronja Røverdatter, Mio, min Mio og Brødrene Løvehjerte).

Forfatterskabet spejler det kristne evangelium som et glædeligt budskab for fattige – en tro på den selvhengivende kærlighed som den stærkeste livsmagt. Astrid Lindgrens sprog er levende, hendes humor er forløsende og hendes handlingsforløb er spændende og medrivende – både for børn og for de børn, hun kalder frem i de voksne.