Studiekreds: Det skrøbelige menneskeliv

Vel mødt til tre studiekredsaftener i oktober og november om det skrøbelige menneskeliv.

Johannes Værge er tidligere præst ved Domkirken i København. Han har, de seneste år, udgivet en række bøger om de store bibelske temaer: Gud, menneske, evighed – i et letlæst sprog.

I denne studiekreds vil vi tage udgangspunkt i hans seneste bog: Guds skrøbelige arvinger (2014).

Fortællingen om Adam og Evas ”syndefald” er blevet brugt til at tegne et modsætningsforhold mellem Gud og menneske og skabe et fastlåst menneskebillede, med tendens til at tale dårligt om mennesket. I denne bog argumenteres for en ny balance i gudsforholdet og i synet på mennesket.

Værge mener, at den kristendomsfortolkning der sejrede i Vesten, er med fokus på syndefaldet, og som, efter Værges mening, har spærret vejen for mange mennesker til den glæde, det kristne budskab og den skabende Gud giver mennesket del i. Værge tager afsæt i kirkehistorien og i litteraturen og inddrager også egne erfaringer fra det kirkelige miljø i Danmark.

Bogen velegnet som studiekredsbog.

Har du lyst til at bidrage med oplæg, er du velkommen til det. Vil du hellere lytte og deltage i samtalen, er det også i orden.

Den første aften tilrettelægger vi forløbet i fællesskab.

Tilmeld dig via mail til hcle@km.dk

Vi mødes i det nye sognehus i Hald Ege kl. 19.00-21.00:

• torsdag den 23. oktober
  • torsdag den 6. november