Spil Dansk-dag i Hald Ege Kirke

Spil Dansk-dagen fejres i Hald Ege Kirke torsdag den 30. oktober kl. 19.00 sammen med Bøge- og Egekoret fra Hald Ege skole, som er ledet af Kristine Mogensen.

Spil Dansk Dagen er musiklivets årlige festdag.

Vi fejrer den dansk producerede musik og det danske musikliv hvert år på den sidste torsdag i oktober. Spil Dansk Dagen er en fast tradition i dansk musikliv siden 2001.

Der er på Spil Dansk Dagen ca. 1.000 musikarrangementer, fordelt over hele Danmark.

Der er også danskere som spiller koncerter i udlandet på Spil Dansk Dagen. Således var der i 2010 koncerter i Sverige, Tyskland, Italien og Canada, og i 2009 var der blandt andet arrangementer i Singapore, Rio de Janeiro, Los Angeles, New York, Madrid og Italien.

Mange radioer – herunder DR – spiller på dagen udelukkende dansk produceret musik. Flere TV stationer bruger også dagen til at lave udsendelser specielt om den danske musik.

Alle de største toneangivende danske musik- og kulturorganisationer er hvert år med til at arrangere Spil Dansk Dagen.

Organist Inger Thomsen