La Sarabanda i Hald Ege Kirke

La Sarabanda i Hald Ege Kirke

Onsdag den 1.oktober kl. 20.00 får Hald Ege Kirke besøg af af ensemblet LA SARABANDA.

Koncerten er finansieret af “Klassisk i Viborg” som giver hermed et bidrag til at musikken kommer udenfor bymidten.

LA SARABANDA som består af Susanne Klausen, traversfløjte, Lisbeth Munk, sang, Ingegerd Bogh, cembalo og Henrik Holm, viola da gamba. De 3 førstnævnte musikere er tilknyttet Kulturskolen Viborg og Ingegerd Bog er organist i Sortebrødre Kirke og har specialiseret sig i barok- og renæssancemusik på kopier af 1600- og 1700 tallets instrumenter. Til koncerten vil der blive fortalt om instrumenterne, som adskiller sig en del fra nutidens, desuden krydres koncerten af anekdoter om musik og komponister.

Komponisten Georg Philip Telemann repræsenteres ved 2 stykker musik, dels en fløjtesonate i e-mol, dels en ”sørgekantate” over en død kanariefugl. Kantaten er Telemanns kommentar til tidens dyrkelse af eksotiske dyr og den fremtrædende plads, de havde fået hos borgerskabet i hans hjemby, Hamborg, hvor der var et stort og rigt borgerskab, der havde tid til at gå op bl.a. kæledyr.

Vi bliver i Tyskland og fremfører en af Georg Fr. Händels tyske sange ”Meine Seele” for sang, fløjte, cembalo og gambe.

Ambrosius Stub var en dansk digter, som skrev mange sange og viser til tidens populære melodier. Dem skal vi høre to af til koncerten. Den ene ”Jeg drikker tynd Kafé” er en kommentar til kaffedrikningens glæder.

En lidt overset komponist er Philip Heinrich Erlebach. Han er repræsenteret med en triosonate for fløjte og gambe. Sonaten består af en række dansesatser.

Cembalo- og gambesolo bliver der også plads til inden koncerten sluttes af med en fællessalme.

Dollerup-Hald Ege-Finderup-Ravnstrup sogne glæder sig rigtig meget og vi ser frem til at mange fra hele Viborg møder op til denne formidable koncert.

Der er gratis entre.